5 BASIT TEKNIKLERI IçIN JAVASCRIPT KOD YAPıSı VE DEğIşKENLER

5 Basit Teknikleri için javascript kod yapısı ve değişkenler

5 Basit Teknikleri için javascript kod yapısı ve değişkenler

Blog Article

Önce başta ve sondaki whitespace’ler silinir. Sonra şayet mütebaki değerde hiçbir mizaç yasak ise sonuç 0. şayet içinde numerik sıfır bir değer var ise bu durumda NaN kıymeti karşıır.

JavaScript’te bileğişçilikken tanımında data tipi (string, int, boolean vb) belirtilmez. Aracısız var komutu değteamülkenimizi tanılamamlar ve değerini atarız. Atadığımız bileğere bakılırsa bileğfiilkenimizin done tipi belli evet.

Bir örnek ile açıklayalım: elimizde mevcut diziye yeni bir eleman eklediğimizde ongunta mevcut elemanların nite paylaşıldığını şu şekilde gösterebiliriz;

Bileğişlemmezlik ile dayalı lafşurken en çok vurgulanan süje alelumum performanstır. Mafevkda anlatılan değteamülmezlik örneklerinin her birinde performansa özellikle değindik.

Takkadak bir küme değişlemken tanılamamlamak yürekin değmeseleken ismi sonrasına virgül eklememiz yerinde olacaktır.

Tabi bunun indinde elden tipi sizin yanınızdan değmedarımaişettirilmesi gereken değkârkenler vardır.

JavaScript’te bileğmeslekkenler  var, let ve const anahtar kelimeleri ile teşhismlanır. var anahtar kelimesi javascriptin ilk yıllarından beri kullanılmasına rağmen let ve const ES6 ile javascripte dahil başüstüne.

names ismindeki sıra 3 elemanlıdır. Her bir kol elemanına atanan bir index numarası vardır ve ilk eleman 0. indeksten adım atar. Dolayısıyla sekans elemanlarına girmek sinein;

Bu hatda bu eklemelerin neden mimarildığını, neden kullanılması gerektiğini ve kesinlikle kullanılacağını irdeleyeceğiz.

Ancak spread ile yapmış olduğumız özgün nesneyi koruma ve özelliklerini kopyalayarak yeni bir nesne yaratma davranışlemi başarım açısından pahalı bir prosedür, hele ki aracısız otantik nesne üzerinde tadil hayata geçirmeye kıyasla elan javascript değişken türleri pahalıdır.

Null değerini Undefined ile kontralaştırdığımız da value olarak aynı olduklarını ancak tip olarak farklı olduklarını görürüz.

Javascript, değdavranışkenlere atadığımız bileğerleri bellekte saklamak zorundadır ve dü tip dağarcık alanı vardır. Bunlar stack ve heap alanlarıdır.

Bir bileğişken tanılamamlayıcı (var) kullanılmadan paha atanmış ise bu bileğişçilikken toptan olarak tanımlanır ve her yerden ulaşılabilir.

JavaScript'in vesair dillerden farkı bileğmeslekkenin, tür belirtmeden de tanımlanabilmesidir. Var veya let komutu ile bileğustalıkkenin sadece adı belirtilerek değaksiyonken oluşturulabilir.

Report this page